Szeretnénk felhívni figyelmét néhány szakmai érdekességre.


Az alábbiakban olvasható a levelezés:
"A mai nap szembesültem az alábbi problémával:
A berendezés 6 hónapja lett üzembe helyezve, csak HMV üzemre, mert a fűtési rendszer még nem volt teljesen kész.
Pár napja hívott a kivitelező, hogy a rendszerből eltűnik a víz, a kondenzvízelvezetőn viszont akkor is folyik amikor nem üzemel a kazán?! (Ez ám a tiszta kondenzációs üzem)
Mai napon - felvértezve magam egy új hőcserélővel - szétszereltem a gépet, és úgy láttam, hogy a kondenzszifonban mintha tea lenne, ezért rákérdeztem a FŰTÉSSZERELŐ ÚRRA, hogy mit töltött a rendszerbe ? Az adalék, amit állítása szerint azért töltött a rendszerbe, hogy a radiátorokat megvédje a kooróziótól.
Sajnos, ha nézitek a képeket, akkor egyből látszik, hogy a kazán már ennyire nem örült neki.
Ezért kérnék minden kollégát, okuljatok más kárából, és alumínium hőcserélőknél fokozottan ügyeljetek a vízminőségre ill. a "speckó" adalékokra!!""Elkezdték gyártani az aluminium csőves kondenzációs gázkazánt és a fotók szerint lekorhadt az alu csövek bekötő vége, annak ellenére, hogy adalékot töltött a szerelő a rendszerbe. Ma kaptam máshonnan a tájékoztatást, hogy Veszprém környékén hasonló eset történt, de ott sima vízzel volt a rendszer feltöltve, nem volt a vízben adalék. Az alu-réz-vas(a szivattyúban) érdekes kombináció, nem életbiztosítás.