2132 Göd, Rákóczi út 103.
Fax: 06 (27) 334-900, Tel.: 06 (21) 2000-190
god@polymix.hu

Sóterápia

Minden asztmás, légzési- és allergiás megbetegedésben szenvedő betegek családi környezetben, higiénikus és meghitt sómikrólima jellegű egészségsarkot alakíthat ki magának.

A só (NaCI) természetes összetevői: NaCI min. 96,6%, Jód (I), Bróm (Br), Kálium (K), Kálcium (Ca), Magnézium (Mg), ammonitek, szulfátok: 1,4-4%

Ezeket a természetes állapotukban lévő ásványi anyagok biztosítják a sóterápia hatékonyságát. Gyógyulás az esetek 87%-ában.

A legtöbb gyógyszer csak tüneti kezelést biztosít, általában több mellékhatással, míg a sóterápia ellenjavallatoktól mentes és hosszú ideig tartó gyógyhatását közvetlenül a beteg szervekre fejti ki.

Ismert tény, hogy néhány évszázaddal ezelőtt a halálra ítélt rabokat sóbányába küldték. A korabeli elképzelések szerint ezeknek a raboknak a kemény, sőt gyilkos iramú munkától és az embertelen körülményektől meg kellett volna halniuk, de a legnagyobb meglepetésre a „sóbányára ítélt” rabok igen magas kort éltek meg és az ítéletet az öröknek ellett végrehajtaniuk vagy a jobbik esetben – ez a bizonyára a bányától és a fogvatartóktól is függött – az elítéltek végelgyengülésben haltak meg.

A meglepő magas életkor a tudomány figyelmét sem kerülte el, és egy vállalkozó szellemű balneo- és fizióterapeuta, szajorvos Dr. Dorgo Calin igen komoly anyaggyűjtésbe kezdett. Megállapította, hogy akik 20-30 éven keresztül rendszeresen sóterápián vettek részt, azoknak az embereknek a fizikai és szellemi állapota lényegesen jobb, mint azoké, akik ezt a terápiát nem végezték rendszeresen vagy egyáltalán nem vettek részt sóterápián. Több mint 2000 páciensen végzett kutatásokat. Az összefüggéseket vizsgálva, rájött, hogy a kiváló fizikai és szellemi állapot valamely fürdő sós vizének, ásványi iszapnak illetve a sós levegőnek köszönhető.

A só egy fertőtlenítő anyag, amely minden vírust, szinte minden gombát és baktériumot elpusztít.

A sós levegő belélegzésével a légutak bármilyen korokozótól megtisztulnak, ezáltal a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok, amelyek okozhatnak, illetve generálhatnak újabb betegségeket is. De a sós levegő segítségével javíthatunk szervezetünk fizikai, kémiai és hidródinamikai állapotán, melynek eredménye többek között a periférikus vérkeringés javulása, a szervezet ellenálló képességének és védő erejének növelése (immunrendszer erősítése), bizonyos reumás panaszok megszűntetése és a test izomzatának ellazítása is a só áldásos hatásának következménye.