A pellet kazánoknál használatos fortélyok.A pellet kazánba könnyebben gyújthatunk be, ha az adagoló tartályba csak annyi pelletet teszünk, amivel félig feltöltjük a csigát, majd ezt beadagoljuk az égőtérbe. Grillgyújtó folyadékkal könnyen meggyújthatjuk.

Az alsó ajtót nyitva hagyjuk, a többit alaposan zárjuk be, majd kézi üzemmód állásnál 12-15 percig hagyjuk begyulladni az anyagot. A tűztér ajtaját ne nyitogassuk, ne nézzünk a tűztérbe!
Ezután beindítjuk a befúvó ventilátort (3-4) es fokozaton, egy perc után benézünk a tűztérbe, megfelelő égés esetén átkapcsoljuk automatikára és tetszés szerint feltöltjük az adagoló tartályt.

Az EKO-Karbon kazánt, a lehető legjobb működés érdekében, kizárólag DIN szabványos pellettel vagy dara szénnel üzemeltessük!

Ez a kazán nem rendelkezik automatikus begyújtóval.

A kazán kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy ne vegyünk feleslegesen nagyobb teljesítményűt, mert ez esetben a túl hosszú állás miatt kialszik a tűz, amit mindig újra be kell gyújtani (elveszti automatikus mivoltát).

Vigas faelgázosító kazán nyomott rendszerű, ventilátorral van szerelve, ami jó üzembiztonságot, hosszú élettartamot kínál. Rárakás előtt a ventilátort le kell állítani, az ajtó kinyitása előtt kicsit várakozni kell, hogy ajtónyitáskor a füst ne jöjjön az arcunkba.
Nem kell hozzá puffer tartály, csak ha túl méretes kazánt rendelünk. Ritkább begyújtás érdekében így több energiát eltárolva tudunk folyamatosan fűteni.

Az Atmos faelgázosító kazán szívott rendszerű, ezért a meleg levegő hamar tönkre teszi a ventilátort, viszont a kazán kinyitása esetén nincs füstölés. Kötelező a puffer tartállyal való szerelése.


Vegyestüzelésű kazánok kialakítása miatt a láng akár a kéményig is könnyen eljuthat, ami többlet tüzelőanyag fogyasztást jelent a modernebb kényszerjáratú öntvény kazánokkal szemben. Minden esetben figyelni kell, ha fával tüzelünk. A tüzelő anyag száraz legyen, mert egyéb esetben nem ég megfelelően és a kazán túl gyors elszennyeződése még tovább rontja a hatásfokot.
Az öntvény kazánok esetén jobb huzatú kéményre van szükség.

www.poly-mix.com
www.poly-mix.hu
 www.tartoznak.hu  www.polyrehab.eu