Poly-Mix Kft.


Épületgépészeti áruház

www.tartoznak.hu

www.tartoznak.hu

Főoldal
ATMOS
fapellet
fapellet
VacuSol
Tárolók

© PolyP Grafikai Stúdió
Műszaki információ:
god@polymix.hu
titlu1.gif

VISSZA: Napkollektor Drain-back rendszer


Szolaris szabályzók

Figyelmeztetés: a hazánkban kapható szoláris szabályzók a Solareg családon kívül nem alkalmasak vákuumcsöves kollektorokhoz, mert a hőmérő szondáik nem viselik el a kollektor magas stagnációs hőmérsékletét!

A szoláris szabályzók feladata a napkollektoros rendszerek az energiatermelésének vezérlése a hőmérsékletérzékelők nyújtotta információk alapján. Egy kollektormező és egy tárolótartály esetében elegendő a legegyszerűbb szabályzó, míg több tartályos, vagy medencefűtéssel, fűtéskiegészítéssel kombinált rendszerek esetében többfunkciós szabályzót kell alkalmazni. Néhány szabályzó képes az energiahozamot is mérni, valamint adatraktározásra is, amit rendszerint számítógéppel ki is lehet olvasni.
Az alábbiakban néhány szabályzót mutatunk be, amelyekből ki lehet választani a rendszernek megfelelő típust.
Németországból importáljuk a szabályzókat a Prozeda GmbH -tól.

A PROZEDA kiváló minőségű és gazdag szolgáltatáskörű készülékei megfelelnek minden igénynek és felhasználási területnek. Precíz, a felhasználók szempontjából is könnyen kezelhető készülékeket mutatunk be az alábbiakban.


Solareg MD szoláris szabályzó

Gyártó: Prozeda GmbHEgy kollektormezőből és egy tartályból álló rendszerekben alkalmazható.
Merőben új formájú szoláris szabályzó, melynek különlegessége, hogy a tartály maximális hőmérséklete is beállítható, tehát magába integrálja a tartály hőmérsékletét beállító szabályzó-elemet is. Egyszerűen szerelhető, a szivattyú bekötése egy egyszerű földelt hálózati dugóval történik. A szabályzó üzemeltetése csak egy földelt konnektorból történik, a készülék önhordó kivitelű. A szivattyú folyamatos üzemeltetése egyszerűen a szabályzó kihagyásával megoldható. Kis mérete, megbízható működése, kis szerelési igénye versenyképessé teszi a szabályzók között, alacsony áráról nem is szólva.
A készülék hibajelzéseket produkál, melyeket a piros jelzőfény villogtatásával közöl. Egy igen érdekes funkciót is tud, a szivattyú megragadásának megakadályozására 10 naponként beindítja a szivattyút.

Adatai:
- delta-T tartomány: 4 - 30K
- maximális tároló hőmérséklet: 20 - 90°C
- a szivattyú-kapcsoló áramkör maximális árama 2A

 

Solareg Basic szoláris szabályzó

Gyártó: Prozeda GmbHA Basic alkalmas egy kollektormező és egy tároló vezérlésére több különleges funkcióval:
- kézi vezérlés,
- kollektor védelem,
- visszahűtő funkció,
- szivattyú fordulatszám-szabályzás,
- hiba indikáció, cirkuláció figyelés.
A nagy méretű LCD kijelző könnyű leolvashatóságot biztosít. A készülék megletősen nagy tudású szabályzó, szinte minden adat leolvasható, ami a kollektoros rendszernél fontos lehet.

 

Solareg Basic/Energy


Az Energy változat tulajdonképpen egy Basic bővített funkciókkal. Az alapműködésen kívül képes hűtés-fűtés vezérlésre a termosztát funkcióval és egy jeladós vízóra beépítésével alkalmas a termelt hőmennyiség mérésére és kijelzésére.

Solareg Vision szoláris szabályzó

Gyártó: Prozeda GmbH
A Vision 1-2 kollektormezőből és 1-2 tartályból álló rendszereket képes vezérelni, mérni. Fejlettebb változata a Solareg családnak, nagy kijelzővel, sok funkcióval:
- kézi vezérlés,
- kollektor védelem,
- visszahűtő funkció,
- fagyvédő funkció,
- vákuumcsöves működtetés,
- átfolyásmérő bemenet,
- opcionálisan BUS, adatkiolvasás.

Solareg Genius szoláris szabályzó

Gyártó: Prozeda GmbHA Genius 1-2 kollektormezőből és 1-3 tartályból álló rendszereket képes vezérelni, mérni bypass funkcióval. nagytudású változata a Solareg családnak, nagy kijelzővel, sok funkcióval:

- 6 vezérlőkimenet, 10 mérőbemenet, két differenciál szabályzó,
- kézi vezérlés,
- kollektor védelem,
- visszahűtő funkció,
- fagyvédő funkció,
- vákuumcsöves működtetés,
- átfolyásmérő bemenet,
- energiatermelés mérése,
- opcionálisan BUS, adatkiolvasás, programozás és konfigurálás PC-vel.

VISSZA: Napkollektor Drain-back rendszer